CASTROL

Firma začala vyvíjet maziva pro jejich nové motory, které potřebovaly oleje dost řídké na to, aby fungovaly při startu za studena, a dost husté na to, aby nepřestávaly fungovat při velmi vysokých teplotách. Wakefieldovi badatelé zjistili, že tento problém dokáže uspokojivě vyřešit přidání trochy ricinového oleje, což je zeleninový olej vyráběný ze semen skočce. Takto vzniklý nový produkt nazvali „Castrol“. Roku 1919 si olej Castrol vybrali John Alcock a Arthur Brown jako mazivo pro svůj motor použitý při prvním transatlantickém letu.
Úspěch společnosti Castrol vděčí za mnohé původní filosofii Charlese Wakefielda. Při vývoji svých nových olejů Castrol čerpal z rad a podnětů svých zákazníků, neboť byl předvídavý a věděl, že partnerská spolupráce je nejlepší způsob, jak zajistit úspěch oběma stranám. Tato logika platí stejně jako kdysi i dnes.

V kategorii CASTROL není žádný produkt.